Skip to main content

Ziekmelden … of het aanvragen van ziekteverlof?


Goedemorgen cheffie, sorry dat ik je zo vroeg bel maar ik ben ziek… Sjonge wat vervelend voor je Sjors, nou…ziek maar goed uit en ik zie je wel weer als je beter bent. Van harte beterschap kerel! (Kosten: tussen €150,- en €200.000,-) Jongens (collega’s) allemaal een stapje harder vandaag want Sjors is ziek.


Cheffie ik heb een nieuwe veiligheids¬helm nodig (kosten €150,-) en dit is de derde keer dat ik het je vraag. Dat klopt Pietje en de aanvraag is gedaan bij de inkoop en die moeten nog toestemming hebben van de directie. Daar hebben we een procedure voor weet je nog, want niemand mag hier zonder deze procedure geld uitgeven…?, dat is het beleid.

Herkent u iets van deze praktische gang van zaken die een leidinggevende in het dagelijkse proces naast elkaar moet organiseren en dient af te handelen? Sociaal en meelevend tegen zijn zieke werknemer, her-organiseert het werk, bewaakt de kosten van het productie-proces door de juiste route in het inkoopprotocol te volgen.

Oh ja………, wie bewaakt nu de verzuimkosten en de duur van het verzuim? Wie beslist er nu nog meer over een mogelijke schadepost van 2 ton of meer? (Bij bedrijven met meer dan 10 werknemers en over 12 jaar). Wanneer gaat Sjors weer bellen?
Goedemorgen chef, sorry dat ik je zo vroeg bel maar ik wil even met je overleggen hoe wij vandaag mijn mogelijkheden kunnen benutten. Ik voel me ziek en ben beperkt in mijn functioneren maar heb nagedacht wat ik vandaag wel zou kunnen en dat is…………….

Tjonge Sjors wat vervelend voor je en wat fijn dat je al hebt meegedacht over het inzetten van je mogelijkheden. Ik zal dit even overleggen met je collega’s, met P&O en de directeur want zoals je weet hebben we hier een procedure voor, om werk passend te maken binnen jouw mogelijkheden en je ziekteverlof aanvraag (gedeeltelijk) te honoreren. Ik bel je straks voor 10:00 uur terug om te bespreken welke werkzaamheden we je kunnen geven, hoe en waar je dat kunt doen.

Oh ja, als je informatie en kennis is weggezakt, verdiep je je ook nog even in de verzuimprocedure die we hierover aan je hebben uitgelegd?

Wat is bij u de gang van zaken rondom ziekteverzuim?
Hoe houdt u de regie en wie bewaakt de verzuimkosten in uw organisatie?

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday