Skip to main content

De Tunnelvisieval: Verlies van Verbinding door Blauw Gedrag op de Werkvloer


Laten we het verhaal van Michelle verkennen, een briljante marketeer met een scherp analytisch brein. Haar vermogen om gegevens te interpreteren en strategieën te ontwikkelen is indrukwekkend, maar het heeft geleid tot een valkuil waar ze zich niet van bewust was.


Michelle is zo gefocust op het analyseren van gegevens en het ontwikkelen van marketingcampagnes dat ze langzaamaan de connectie met haar teamleden verliest. Ze slaat teamvergaderingen steeds vaker over en negeert regelmatig de input van haar collega’s, omdat ze ervan overtuigd is dat haar aanpak de juiste is.

Na verloop van tijd begint Michelle zich geïsoleerd te voelen. Ze realiseert zich dat ze uit verbinding is gegaan met haar team. Haar leidinggevende, ooit onder de indruk van haar analytische vaardigheden, begint zich nu echt zorgen te maken over de impact van haar gedrag op de teamdynamiek en de algehele prestaties. En zo komt ze bij mij aan tafel.

Michelle staat open voor zelfreflectie en begint door de inzichten uit haar DISC profiel te begrijpen, hoe haar blauwe gedrag haar uit verbinding heeft gebracht met haar team. Ze beseft dat haar hyper focus geleid heeft tot waar ze nu staat: buiten het team. Ze gaat opzoek naar het vinden van een balans tussen haar analytische benadering en het luisteren naar de input van anderen.

Het verhaal van Michelle illustreert het belang van zelfreflectie en verbinding met anderen op de werkplek. Het benadrukt de noodzaak om bewust te blijven van de impact van ons gedrag op onze relaties en om een gezonde balans te vinden tussen individuele prestaties en teamwork. Zelfreflectie is een keuze!

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday