Skip to main content

De casemanager


Cheffie ik kan niet goed lopen! Oooh, gloeiende… nu kan ik je weer niet inzetten Sjors. Grrrr… ik heb geen tijd om iets anders te bedenken voor je, want ik heb veel aan mijn kop en nu helemaal… jij er ook niet bent… grrr.. Ik zie je wel weer wanneer je kunt lopen. (directe kosten bij een gebroken been: 6 weken 0% loonwaarde is zomaar € 4.500,-).

De casemanager is (vanaf 2002 wettelijke rol) een projectleider die in beeld komt wanneer een werknemer ziek is. De casemanager moet vanuit zijn professionaliteit en onafhankelijkheid organiseren en bewaken dat alle betrokkenen tijdens het verzuim op emotioneel-, financieel-, juridisch- en medisch gebied dat doen wat ze behoren te doen. Dit kan echt veel kosten besparen!


Hoe werkt dat nu in de praktijk?

  1. De casemanager bespreekt (bij elk contact) de fysieke, psychische, sociale en algemene belemmeringen en verhinderingen in het persoonlijk leven van de werknemer, in zijn thuis/ privé situatie en voor het verrichten van de eigen arbeid.
  2. Dan bespreekt de casemanager en eventueel de bedrijfsarts welke beschikbare resterende (arbeids-) mogelijkheden de werknemer in het persoonlijk leven, thuis/privé situatie en in het kader van zijn arbeidscontract wel heeft.
  3. Dan kunnen de acties tot het inzetten en vergroten van de mogelijkheden van de werknemer in het persoonlijk leven, thuis/privé situatie en het kader van het arbeidscontract haarfijn geduid worden.
  4. Doorpakken omdat: de werkgever en werknemer samen met deze gerichte informatie en mogelijkheden direct aan de slag kunnen. Met de werkgever wordt doorgesproken welke passende en loonvormende arbeid hij kan organiseren binnen de mogelijkheden van zijn werknemer. Voortdurend wordt gekeken naar het inschakelen van (zorg) behandelaars van de werknemer en/of andere hulpbronnen die de genezing en terugkeer kunnen versnellen. De casemanager kan organiseren dat een werknemer binnen 1-2 dagen bij een psycholoog, fysiotherapeut, coach of andere ondersteuner zit. Dit in samenwerking met bedrijfsartsen wanneer het op medisch gebied gewenst of wettelijk verplicht is.

Cheffie, ik weet welke mogelijkheden ik wel heb

Sjors, ik heb het verslag van de casemanager gelezen en dat is een duidelijk verhaal.Je kunt vanaf morgen in het magazijn mee helpen. Ik zal de magazijnmedewerker inlichten en die zal je instructies geven zodat binnen jouw mogelijkheden je de taken (zittend) kunt uitvoeren. Fijn dat je buurman je elke dag kan brengen. Regel je zelf dat een collega je even thuisbrengt? (besparing directe kosten bij een gebroken been: 6 weken 50% loonwaarde is zomaar € 2.250,-).

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday