Skip to main content

Arbeidsmarkt = Inzetbaarheidsmarkt


De mens als leverancier van arbeid!? Hij stelt zijn kennis, kunde en karakter beschikbaar om “zijn” arbeid te kunnen leveren! Het gaat in de praktijk altijd over zeer persoonlijke en unieke inzetbaarheid.


Per definitie is jouw unieke inzetbaarheid anders als die van mij. Waarschijnlijk kijk jij anders naar de Arbeidsmarkt = Inzetbaarheidsmarkt als ik.

Op 1 of andere manier zijn we met elkaar in “BV Nederland” in een systeem * terechtgekomen waardoor er regelmatig onduidelijkheid is over inzetbaarheid en het eigenaarschap van kennis, kunde en karakter.

Volgens mij ligt het eigenaarschap in de kern bij de leverancier van arbeid. Simpelweg gezegd bij jou en mij…… toch?!

Als inzetbaarheidscoach zijn wij in de gezegende positie om regelmatig met een leverancier van arbeid aan tafel te zitten over zijn inzetbaarheid, dus kennis, kunde en karakter. Daar gebeurt altijd iets “moois” omdat het AANDACHT krijgt.

Dat “moois” is vooral bewustwording bij de leverancier! Bewustwording creëert mogelijkheden om eigen en persoonlijke doelen te stellen. De leverancier van arbeid kan daarmee doelgericht AANDACHT geven aan zijn kennis, kunde en karakter. Zijn gedrag in eigenaarschap zal groeien.

Dit bewustzijn en werken aan een eigen inzetbaarheidsplan is volgens mij onontkoombaar in de huidige Arbeidsmarkt = Inzetbaarheidsmarkt. Omdat de snelheid van de veranderingen alleen maar toeneemt.

Wij zien in onze praktijk dat ieder mens hiermee te maken heeft. Of het hoog opgeleide mensen zijn of praktisch geschoolde. We zijn allemaal, jij en ik, vanuit eigenheid, kennis, kunde en karakter genoodzaakt om hier regelmatig AANDACHT aan te geven.

Hier ligt een mooie rol voor werkgevers om met oprechte AANDACHT deze inzetbaarheidsgesprekken met werknemers te voeren. Begin met bewustwording, maak hele kleine stappen en houd het simpel!

Ben je benieuwd naar onze werkwijze en hulpmiddelen om AANDACHT te geven aan inzetbaarheid, kennis, kunde en karakter? En hoe je constructief kunt blijven werken aan een eigen inzetbaarheidsplan? Bezoek onze website https://www.aandachtarbo.nl/inzetbaarheidsbeleid/ Of bel of mail ons.

 

*arbeidsrechtsysteem, functionerings- en beoordelingssysteem en traditie- en denksysteem.

× Contact? Available on SundayMondayTuesdayWednesdayThursdayFridaySaturday